Vitaal Journaal

Zorg

'Verpleeghuizen belemmeren het werk van de inspectie'

Door geen gegevens meer aan te leveren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), belemmeren verpleeghuizen het werk van de inspectie. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn in een Kamerbrief. De gegevens die verpleeghuizen normaal gesproken aanleveren zijn nodig om een inschatting te maken voor bijvoorbeeld het voorschrijven van medicijnen en om vast te stellen of een instelling extra aandacht behoeft. Dat meldt de Volkskrant.


'Verpleeghuizen belemmeren het werk van de inspectie'


Voordat verpleeghuizen hun gegevens weer aanleveren, willen ze weten waarvoor de IGZ de informatie gebruikt. De zorginstellingen vrezen voor een nieuwe zwart lijst met slecht presterende verpleeghuizen. Een eerste lijst zorgde afgelopen zomer voor veel commotie. Brancheorganisatie ActiZ laat weten hierdoor huiverig te zijn geworden voor het leveren van gegevens.

De staatssecretaris ziet in dat de zwarte lijst afgelopen zomer voor veel ophef zorgde onder het verpleegpersoneel én bewoners. “Maar dat kan er natuurlijk nooit toe leiden dat transparantie van kwaliteit uitblijft”, aldus Van Rijn in zijn brief.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…