Vitaal Journaal

Zorg

Tjongerschans biedt nieuwe behandeling bij goedaardige prostaatvergroting

 

Sinds kort is ziekenhuis Tjongerschans, Heerenveen, gestart met een nieuwe laserbehandeling. Volgens urologen De Windt, Nunnink en Koolenbrander bevordert deze techniek de behandeling van patiënten met een goedaardige vergrote prostaat. “Het doel is om de patiënten hun kwaliteit van leven terug te geven” aldus uroloog De Windt.


 

 


Tjongerschans biedt nieuwe behandeling bij goedaardige prostaatvergroting


 

De voordelen

Ziekenhuis Tjongerschans heeft met de komst van de Green Light Laser zijn behandelingen voor (de oudere) patiënten met een goedaardige prostaatvergroting verder uitgebreid. Deze behandeling biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele manier van behandelen. Zo is er minder risico op complicaties, hoeft de inname van bloedverdunners niet altijd te worden gestopt en is de opnameduur korter. Daarnaast verkleint het de kans op blijvende incontinentie en impotentie, ontstaan er minder bloedingen en verloopt het herstel voorspoedig.

 

Het resultaat

De Windt is enthousiast over de Green Light Laser. “Deze techniek betekent dat de patiënt weer snel zijn dagelijkse leven kan oppakken. We hebben inmiddels de eerste patiënten met de nieuwe laser behandeld. Het resultaat is naar verwachting “. De vakgroep Urologie wil de laserbehandeling bij patiënten waar het nodig én mogelijk is, gaan inzetten.

 

Symptomen

De symptomen van een vergrote prostaat zijn onder andere een slappe urinestraal en een toegenomen frequentie dan wel aandrang om te plassen. Veel patiënten laten zich vanwege het ongemak in het dagelijkse leven daarom opereren. Dat kan al door andere technieken die de urologen van het Tjongerschans toepassen, zoals TUR-P en Vaporisatie maar vanaf nu ook met de Green Light Laser.

 

 


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…