Vitaal Journaal

Zorg

Speciaal team UMCG gaat ouderen met dementie thuis verzorgen

Een speciaal team van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat vanaf 1 januari 2017 ouderen met dementie die acute zorg nodig hebben, thuis verzorgen. De teamleden gaan nauw met elkaar samenwerken en stemmen protocollen op elkaar af. Het ziekenhuis blijft hoofdbehandelaar. Dat meldt NOS.


Speciaal team UMCG gaat ouderen met dementie thuis verzorgen


Ziekenhuizen zijn voor ouderen met dementie niet altijd de veiligste plek om te verblijven: het risico op vallen of het oplopen van een infectie is daar groter. Ouderen die vanaf 1 januari 2017 op spoedeisende hulp afdeling van het UMCG komen, mogen - afhankelijk van de situatie - snel naar huis om daar acute zorg te ontvangen. Een patiënt is echter niet verplicht om thuis behandeling te ontvangen, als het ziekenhuis de voorkeur heeft, is dat ook mogelijk.

 

Volgens een woordvoerster van het UMCG is deze manier van werken uniek in Nederland. Frankrijk en de Verenigde Staten werken al op een soortgelijke manier.
 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…