Vitaal Journaal

Zorg

Samenwerking Nederland en China om ouderenzorg te verbeteren

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid en zijn Chinese collega, vice-minister Gao Xiaobing van Civil Affairs, hebben een 3-jarige overeenkomst getekend om samen te werken op het terrein van ouderenzorg. China zoekt naar nieuwe mogelijkheden om zo goed mogelijk te kunnen zorgen voor het snel toenemende aantal Chinese ouderen en kijkt met belangstelling naar de goede kennis en ervaring uit Nederland. Dit met Rijksoverheid.


Samenwerking Nederland en China om ouderenzorg te verbeteren


Van Rijn: "Nederland heeft minder inwoners dan Beijing. Dus de schaal waarover we praten is totaal iets anders. Maar de uitdagingen waarvoor we staan kunnen we toch goed vergelijken. En daarin gaan we nu meer samen optrekken en van elkaar leren. China is erg geïnteresseerd in ons hele systeem van ondersteuning en begeleiding thuis, wijkverpleging en verpleeghuiszorg. Wij kunnen iets leren van de sterke rol die familie en de lokale gemeenschap spelen in de Chinese zorg voor ouderen."

 

Chinese en Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden kunnen op basis van de nieuwe overeenkomst samenwerken, kennis uitwisselen, opleiding en training organiseren en beleid ontwikkelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om verpleeghuiszorg en thuiszorg en wijkverpleging voor ouderen die thuis blijven wonen. In de samenwerking zal ook speciale aandacht zijn voor innovatie van gezondheidszorg en e-health.

 

Door: Redactie Nationale Zorggids

 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…