Vitaal Journaal

Zorg

Informatieavond darmkanker ETZ

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) houdt op dinsdag 31 mei een gratis toegankelijke informatieavond over darmkanker. De afgelopen jaren zag het ETZ het aantal patiënten met darmkanker toenemen. Daarom wordt deze voorlichtingsavond gehouden. De bijeenkomst staat in het teken van het zorgpad van de patiënt. 


Informatieavond darmkanker ETZ


De informatiebijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van locatie ETZ TweeSteden aan de Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg. Iedereen is vanaf 18.30 uur welkom. Tussen 19.00 en 21.30 uur geven onder meer een maag-, darm en leverarts, chirurg en oncoloog voorlichting over de symptomen, behandeling, operatieve mogelijkheden voor patiënten met darmkanker. Hoe kun je klachten herkennen, wat zijn de mogelijkheden en hoe verloopt de behandeling?

 

Darmkanker

Darmkanker kan op meerdere plekken in de darm ontstaan. Darmkanker ontstaat uit poliepen. Vooral bij mensen boven de 50 jaar komen poliepen in de dikke darm voor. De meeste poliepen in de darm zijn goedaardig en blijven dat ook. Slechts een klein aantal verandert in een kwaadaardig gezwel of tumor. De kans op darmkanker neemt toe met de leeftijd.

 

Aanmelden
Belangstellenden die meer willen weten over de oorzaken, symptomen en behandeling van darmkanker kunnen zich voor de voorlichtingsavond aanmelden door een mail te sturen naar secchirurgie@etz.nl. Bellen mag ook: (013) - 465 52 80.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…