Vitaal Journaal

Zorg

Duizendste staaroperatie van 2016 traditiegetrouw gevierd

In het Ikazia Ziekenhuis worden jaarlijks meer dan 1000 patiënten aan staar geholpen. Het ziekenhuis voert staaroperaties met zorg en aandacht uit en scoort in diverse lijstjes goed op de kwaliteit van deze ingreep. De duizendste staaroperatie van het jaar werd traditiegetrouw gevierd! Mevrouw Siemann – v/d Hoest wist niet wat haar overkwam toen ze samen met haar zoon voor controle naar het ziekenhuis kwam en een versierde wachtruimte en een heelontvangstcomité aantrof. “Wat een leuke verrassing!”


Duizendste staaroperatie van 2016 traditiegetrouw gevierd


“Ik vond het al zo gek dat ik een brief kreeg van het ziekenhuis waarin stond dat mijn controle-afspraak iets vervroegd was.” Onder het genot van een kopje thee met gebak en in het gezelschap van het oogheelkundeteam en de directeur Patiëntenzorg praat mevrouw Siemann– v/d Hoest nog even na over de operatie en haar ervaringen in Ikazia. “Ik vond het heel fijn dat ik een verdoving kreeg met druppels in plaats van een prik. Ik heb helemaal geen pijn gehad.” Mevrouw Siemann – v/d Hoest is op de helft: in november wordt ze geopereerd aan haar andere oog.

 

Staar komt vooral voor bij 60-plussers en vaker bij vrouwen dan bij mannen.Bij staar is de ooglens troebel, waardoor de patiënt alles vaag en grauw ziet, als bij een onscherpe foto. Tijdens de operatie wordt de lens vervangen door een kunststof lens. Een staaroperatie is een korte ingreep, de patiënt kan meestal na een paar uur weer naar huis.

 


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…