Vitaal Journaal

Welzijn

Vaccinatiegraad griep in 2015 licht gedaald

Opnieuw is het aantal mensen dat de griepprik heeft gehaald licht gedaald, zo blijkt uit de jaarlijkse monitor van het NIVEL. Tijdens de jaarlijkse vaccinatiecampagne van 2015 haalde de helft van de mensen aan wie het aangeboden is de griepprik bij de huisarts. De griepprik werd het meest gehaald door mensen boven de 65 jaar met een hoog risico op complicaties door een medische aandoening. Dit meldt RIVM.


Vaccinatiegraad griep in 2015 licht gedaald


Vanuit het nationale programma wordt informatie gegeven over de griepprik aan de doelgroep. Mensen maken zelf de keuze of ze de griepprik nemen. De griepprik is eenvoudig te halen via de huisarts. Ondanks dat de vaccinatiegraad dalende is, behoort Nederland samen met het Verenigd Koninkrijk tot de landen in Europa met de hoogste vaccinatiegraad. In 2015 haalden mensen boven de 65 jaar met een hoog risico op complicaties door een medische aandoening het vaakst de griepprik, namelijk 71 procent. Mensen jonger dan 65 jaar en zonder dit verhoogde risico haalden met 24 procent het minst vaak de griepprik.

 

De jaarlijkse griepprik wordt de komende periode weer aangeboden aan mensen met een medische indicatie voor de griepprik en aan mensen van 60 jaar en ouder. De beste tijd voor de griepprik is tussen half oktober en half november. De griepprik beschermt tegen de gevolgen van griep. De monitor griepvaccinatie 2015 is uitgevoerd door het NIVEL in opdracht van het RIVM.

 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…