Vitaal Journaal

Welzijn

Tentoonstelling ‘goede zorg’ in Elisabeth-TweeSteden

Tijdens de ‘Week van reflectie’ (23 tot en met 27 november) wordt in het hele land het gesprek gevoerd over goede zorg. Daarbij staat de volgende vraag centraal: hoe brengen we de menselijke maat terug in de zorg? Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis laat met de fototentoonstelling ‘Patiënt en ziekenhuis in beeld’ zien hoe met hart en ziel goede zorg wordt geboden.


Tentoonstelling ‘goede zorg’ in Elisabeth-TweeSteden


De afdelingen Cardiologie, Fotografie, Bouwkunde en de Commissie Ethiek werkten de afgelopen weken samen om de tentoonstelling te realiseren. Zes patiënten van de verpleegafdeling Cardiologie zijn geïnterviewd en gefotografeerd tijdens een zorgmoment. Ook werd er een portretfoto van hen gemaakt. Het fraaie resultaat is nu te zien in de bezoekershal van de locatie TweeSteden Tilburg. Ad van Kuyck is een van de initiatiefnemers en geestelijk verzorger in het ziekenhuis. Hij zag ooit in een ander ziekenhuis een soortgelijk project. “Dat vond ik zo mooi en ontroerend. Het is in mijn achterhoofd blijven hangen en dit was het juiste moment om daar iets mee te doen.”

Goede zorg
Mireille de Wee, zorgmanager en voorzitter van de Commissie Ethiek, was tijdens de opening onder de indruk van het resultaat. “Het idee van de fotoreportage was om ‘goede zorg’ in beeld te brengen. Hoe voelt een patiënt zoiets en is dat wel hetzelfde als wij denken? De zorg wordt op een bepaalde manier steeds harder. Ik vind het mooi om te zien dat we ook de ‘zachte’ kant niet uit het oog verliezen. Hopelijk blijft dat zo.” De fototentoonstelling ‘Patiënt en ziekenhuis in beeld’ is nog tot en met de kerstperiode in de bezoekershal van de locatie TweeSteden Tilburg te zien. Daarna verplaatst de tentoonstelling naar de verpleegafdeling Cardiologie. De foto’s worden daarna aan de deelnemende patiënten geschonken.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…