Vitaal Journaal

Welzijn

September: woningen voor mensen met geheugenproblemen in Witmarsum

Het nieuwe woonhuis  van September in Witmarsum opent op 11 en 18 november aanstaande haar deuren. Op deze dagen kunnen nieuwe bewoners en andere geïnteresseerden voor de eerste keer dit nieuwe woonhuis bezoeken. Tussen 16.00 en 17.30 zijn de deuren aan de Arumerweg 53 te Witmarsum geopend en bent u van harte welkom.


September: woningen voor mensen met geheugenproblemen in Witmarsum


'Liefde, aandacht, betrokkenheid zijn de waarden waarop we bouwen' 

Wonen in September is uitgegroeid tot een toonaangevende zorgverlener aan mensen met geheugenproblemen. In September-huizen staat de bewoner centraal. Liefde, aandacht en betrokkenheid zijn de drie kernwaarden waar we onze zorg op bouwen. Dat betekent automatisch kiezen voor kleinschaligheid. Zodat we niet naar minuten hoeven te kijken, maar alle aandacht kunnen geven aan degene die het toekomt.

 

De aanpak van Wonen bij September voorziet in een snel groeiende behoefte. De groep mensen met geheugenproblemen (dementie) neemt jaarlijks toe met 30.000 personen. Tegelijkertijd verlangen mensen (cliënten en directe familie) steeds nadrukkelijker zorg die aansluit op hun wensen in plaats van die van de zorginstelling.

 

'Beperken overhead maakt persoonlijke zorg weer betaalbaar'

Door hier consequent invulling aan te geven neemt voor bewoners van September-huizen de kwaliteit van leven zienderogen toe. Wat wij aanbieden sluit als vanzelf aan op persoonlijke behoeften. Bij ons kan een bewoner Sticky Fingers van de Rolling Stones luisteren, omdat wij weten dat dat zijn lievelingsmuziek is. Juist deze kleine dingen houden mensen vitaal. En voor de familie valt vaak een last van de schouders.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt in September Witmarsum BV,  kom dan op 11 of 18 november  langs in onze nieuwe vestiging aan de Arumerweg 53 te Witmarsum. Wilt u meer weten over de woonhuizen van September? Neem dan gerust een kijkje  op onze website of via Caroline Krol, leidinggevende September Witmarsum via caroline@wonenbijseptember.nl of via 06 44 857 920.

 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…