Vitaal Journaal

Welzijn

PGB wet volgens Henk Krol en ombudsman

Partijleider Henk Krol van 50PLUS ziet geen enkele reden om de staatssecretarissen Van Rijn en Klijnsma nog langer de hand boven het hoofd te houden. Dit standpunt neemt Krol in na de constatering van de Nationale Ombudsman dat de overheid bij de doorvoering van het nieuwe PGB-voorstel het menselijk belang geheel heeft verwaarloosd.


PGB wet volgens Henk Krol en ombudsman


Volgens de Nationale Ombudsman is bij de invoering van de nieuwe wet voor het persoonsgebonden budget (PGB) het algemeen belang volledig uit het oog verloren. Toch al kwetsbare burgers raken verstrikt in een administratieve molen van formulierstromen. In het op 25 augustus verschenen rapport verklaard de Ombudsman dat dit door onvoldoende voorbereiding heeft kunnen gebeuren en had het ministerie van Volksgezondheid de regie eerder moeten overnemen. 

 

Henk Krol, Tweede Kamerlid voor de partij 50PLUS reageert dat hij op dit punt liever geen gelijk had gekregen. De partij had al eerder een motie van wantrouwen ingediend tegen de verantwoordelijke staatssecretarissen, dit wantrouwen is nu gegrond gebleken. 

 

Ten tijde van de motie werd de 50PLUS partij alleen gesteund door SP en PVV, Krol hoopt dat het rapport van de Nationale Ombudsman nu eindelijk de andere partijen ook wakker schud. Volgens Krol is er geen enkele reden om Van Rijn en Klijnsma nog langer de hand boven het hoofd te houden, de overheid is er voor de burger niet andersom!" Krol neemt het deze bewindsleden extra kwalijk omdat ze bij eerdere signalen van 50PLUS niet thuis gaven. "Over deze kwestie heeft 50PLUS al voor het reces een extra debat aangevraagd dat nog in september zal worden gehouden.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…