Vitaal Journaal

Welzijn

Nieuwe mogelijkheden RRR

 Het centrum voor Reuma Revalidatie Rotterdam (RRR) lanceert nieuwe en aangepaste zorg- en behandelproducten voor ouderen en speelt daarmee in op de actualiteit. In de basis is dat zelfstandig thuis wonen maar wanneer ziekenhuisopname onvermijdelijk is moet de opname kort zijn en eventueel tijdelijk worden gevolgd door gespecialiseerde behandeling.   


Nieuwe mogelijkheden RRR


Op basis van jarenlange ervaring zijn in RRR modules geschreven of herschreven die aansluiten op problematiek rondom fit en balans. Een goede conditie is van essentieel belang, niet optimaal fit zijn maakt het risico op bijkomende gezondheidsklachten ook na een operatie groter. Balanstraining en valpreventie zijn essentieel om schade (bijvoorbeeld een gebroken heup) te voorkomen. Trainen voorafgaand aan een operatie draagt bij aan het versnellen van het herstelproces, dat geldt voor intensieve operaties maar vanzelfsprekend ook voor relatief eenvoudige operaties aan heup of  knie.  
In het RRR kunnen patiënten met klachten ontstaan vanuit verschillende ziektebeelden en een combinatie daarvan terecht voor behandeling en training. De huisarts of specialist verwijst en in het RRR bepaalt het multidisciplinair team onder leiding van de revalidatiearts of specialist ouderengeneeskunde welke behandeling en training het best aansluit bij de hulpvraag. 
RRR informeert huisartsen in de regio over de mogelijkheden die het behandelcentrum biedt en heeft daarnaast contacten met verwijsbureaus en specialisten in het ziekenhuis. Vanuit het ziekenhuis kan een patiënt snel ontslagen worden omdat RRR behalve revalidatie met en zonder verblijf ook logeren met zorg en (tijdelijke) verpleeghuiszorg levert. Zorg en behandeling in RRR wordt meestal vergoed vanuit de zorgverzekeringswet.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…