Vitaal Journaal

Welzijn

Museum Plus bus: voor ouderen die niet meer zelfstandig naar musea kunnen

Met de Museum Plus Bus kunnen senioren van 70 jaar en ouder die niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken, toch naar een museum. De bus brengt ouderen naar één van de twaalf deelnemende musea in Nederland. Dat meldt Museum Plus Bus.


Museum Plus bus: voor ouderen die niet meer zelfstandig naar musea kunnen


De bus rijdt voor groepen ouderen van 70+ en senioren tussen de 65 en 70 jaar die niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Ook verzorgingstehuizen of ouderenorganisaties kunnen zich aanmelden, indien zij expliciet aangeven vermelden van welke leeftijd de deelnemers zijn en welke sociale omstandigheden hieraan verbonden zijn. De groepen die willen meerijden moeten minimaal uit 30 personen en maximaal uit 45 personen bestaan. Aanmelden voor de Museum Plus Bus 2017 is nog mogelijk tot en met 31 oktober 2016.

De Museum Plus Bus bestaat sinds 2007 en heeft inmiddels 25.000 senioren naar 12 musea gebracht. De volgende musea doen komend jaar mee met de Museum Plus Bus: Cobra Museum voor Moderne Kunst, Gemeentemuseum Den Haag, Hermitage Amsterdam, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, Museum TwentseWelle, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…