Vitaal Journaal

Welzijn

Brandveiligheid seniorenwoningen moet beter

Henk Krol, fractievoorzitter Tweede Kamerfractie 50PLUS, vindt dat de brandveiligheid van seniorenwoningen moet verbeteren. Bij de behandeling van de begroting Wonen en Rijksdienst (op 7 en 8 oktober in de Tweede Kamer) zal hij het volgende voorstellen:

-Rookmelders verplicht in alle woningen; 

-Verplicht installeren van een brandalarm in seniorencomplexen;
-Overheidscampagne die gericht is op verenigingen van eigenaren (VvE's) en woningcorporaties.

In het programma Tijd voor Meldpunt geeft Henk Krol vandaag een toelichting op deze voorstellen. Het programma staat vandaag in het teken van brandgevaar bij thuiswonende ouderen. Naast Henk Krol zijn Hilda Raasing (Brandweer Nederland) en Cor Kraaijenhagen (Brandpreventiespecialist) aanwezig om over dit onderwerp te praten.

 

“We praten al te lang over dit onderwerp, we moeten nu echt actie ondernemen. Zeker nu ouderen steeds langer thuis en zelfstandig wonen. Naast goede voorlichting aan burgers, zoals de actie “ik laat mijn ouders niet stikken”, is het noodzakelijk om VvE's en woningcorporaties aan te zetten tot actie. Het advies van Brandweer Nederland om rookmelders te verplichten in alle woningen zullen we deze week bepleiten in de Tweede Kamer, net als het toewerken naar verplichte installatie van een brandalarm in seniorencomplexen. Na onze vragen aan het kabinet naar aanleiding van meerdere branden dit voorjaar is het te stil gebleven, vandaar dat we opnieuw aandacht vragen voor de brandveiligheid van seniorenwoningen”, aldus Henk Krol.

 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…