Vitaal Journaal

Welzijn

Bescherming van de ogen tijdens de jaarwisseling

Vanaf 14 december deelt de polikliniek Oogheelkunde van ziekenhuis Tjongerschans gratis vuurwerkbrillen uit.Elk jaar opnieuw lopen mensen oogletsel op door vuurwerk. Bescherming van de ogen is niet alleen belangrijk bij het afsteken van vuurwerk, maar ook bij het kijken hiernaar is bescherming essentieel. Met deze actie stimuleert het ziekenhuis iedereen om voorzichtig met vuurwerk om te gaan. Het dragen van de vuurwerkbril moet het aantal slachtoffers met oogletsel door vuurwerk zoveel mogelijk terugdringen.

 

De brillen zijn gesponsord door Rockmed BV uit Oirschot, Revoir Groep uit Den Haag, Théa Pharma uit Wetteren (België) en Ursapharm Benelux BV uit Helmond. Dit zijn leveranciers van innovatieve en kwalitatieve producten voor oogheelkundig specialisten. Magic Vuurwerk uit Gorredijk heeft de brillen tegen kostprijs geleverd.

 

De actie loopt tot 31 december en geldt zolang de voorraad strekt. De brillen zijn af te halen bij de polikliniek Oogheelkunde. Er geldt een maximum van 2 brillen per persoon.
 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…