Vitaal Journaal

Welzijn

ANBO biedt route door woud aan wetten en regels

Vanwege de toenemende behoefte aan ondersteuning bij langer zelfstandigwonen breidt seniorenorganisatie ANBO haar dienstverlening steeds verderuit. Directeur-bestuurder Liane den Haan: “Via onze verruimde,vraaggestuurde dienstverlening ANBO Raad & Daad [1] is er een keten vanondersteunende ledenservices uitgerold. Die begint bij de hulpvraag vansenioren, en voert ze via hulp online, per telefoon of per mail helemaaltot aan een bezoek bij hen thuis door een ANBO Consulent of SociaalNetwerker. Zo kunnen wij senioren en hun mantelzorgers effectiefondersteunen bij eenvoudige vragen en de hulp opschalen bij moeilijkereproblemen.”


ANBO biedt route door woud aan wetten en regels


Vraaggericht

In de rijkdom aan informatie die het internet biedt, zijn burgers steeds meer geneigd de weg te verliezen. “Ze willen het liefst zo snel mogelijk antwoord op een specifieke vraag of probleem,” legt Den Haan uit. “Daarom is onze ANBO Raad & Daad-site vernieuwd. Startpunt is de vraag van de senior of mantelzorger. Via de meest gestelde vragen en een lerend systeem komen zij snel tot de kern. In de meeste gevallen biedt de online informatie zo antwoord op vragen. Maar ANBO biedt ook persoonlijk advies en ondersteuning op maat, telefonisch via de ANBORaad & Daad Advieslijn of persoonlijk door de Sociaal Netwerker of Consulent.”


Voor iedere vraag een antwoord

De keten van dienstverlening van ANBO Raad & Daad is in staat op te schalen wanneer de hulpvraag dit vereist:·        

- Online informatie of voorbeeldbrieven voor leden en niet-leden van ANBO.·        

- Telefonisch advies via de ANBO Raadslijn.

- ANBO Sociaal Netwerkers voorkomen eenzaamheid bij ouderen. Ze zoeken mensen thuis op en maken hen enthousiast om mee te doen metactiviteiten bij hen in de buurt.·      

- De ANBO Consulent voor meer ingewikkelde hulpvragen, zoals het aanvragen van hulpmiddelen of hulp bij de financiële administratie.

Den Haan: “Voor iedere vraag een antwoord, voor elke mate van ondersteuning een oplossing binnen handbereik, daar gaan we voor.”

Al 115 jaar ervaren en eigentijds. ANBO is de meest invloedrijke seniorenorganisatie van Nederland. Landelijk, regionaal en lokaal beïnvloedt ANBO de beleids- en opinievorming rond senioren. Op individueel niveau kan ieder lid bij ons terecht voor persoonlijk advies, ondersteuning en heel veel voordeel en korting.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…