Vitaal Journaal

Lifestyle

'Rijdende oudere strenger controleren'

Ouderen die nog steeds deelnemen aan het verkeer zouden strenger gecontroleerd moeten worden, vindt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. Vanaf hun 75ste worden ze nu iedere vijf jaar verplicht gekeurd voor behoud van een geldig rijbewijs. Tertoolen vindt vijf jaar te lang. De medische controle moet strenger, evenals de praktische keuring. Dat meldt RTL Nieuws.


'Rijdende oudere strenger controleren'


“Bij ouderen kan de achteruitgang ineens heel snel gaan. Als jij 79 bent en je krijg verlenging mag je tot je 84ste rijden. In die tijd kun je best hard achteruit gaan”, aldus Tertoolen. Hij pleit daarom voor een medische keuring om de twee jaar. Ook wil jij dat de test die ouderen afleggen minder theoretisch en meer praktijkgericht wordt.

 

Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat 75-plussers een elf keer groter kans hebben om te overlijden in het verkeer. Bovendien zijn de meeste spookrijders ouder dan zeventig jaar.

 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…