Vitaal Journaal

Lifestyle

Leeftijd van 122 jaar limiet voor mens

Een leeftijd van 122 jaar is de natuurlijke limiet voor een mens. Dat bijkt uit onderzoek van medewerkers van het Albert Einstein College of Medicine in New York in het Britse wetenschapsblad Nature.  


Leeftijd van 122 jaar limiet voor mens


De grens is de oudst geregistreerde leeftijd van een mens en dat record wordt voorlopig niet verbroken, denken wetenschappers. Zij concluderen dit na onderzoek in de Human Mortality Database, waarin gegevens over leven en dood van 38 landen is opgeslagen.

 

In de vorige eeuw verbeterde de levensverwachting van de mens razendsnel. Daardoor werd verondersteld dat de mens door goede voeding en medische zorg nog veel ouder kon worden. Maar sinds de jaren tachtig nam deze trend af.

Na het honderdste jaar daalt de levensverwachting snel, blijkt uit het onderzoek. De Française Jeanne Calment stierf in 1997 na een leven van 122 jaar en vijf maanden. De kans dat iemand dat overtreft, is volgens de wetenschappers per mens ongeveer 1 op 10.000.

 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…