Vitaal Journaal

Lifestyle

Huwelijk demente vrouw (70) met man (55) nietig verklaard

Het huwelijk van een dementerende vrouw van 70 uit Roosendaal en een man van 55 is dinsdag door de rechter in Breda nietig verklaard. De dochters van de vrouw hadden hier op aangedrongen. Toen hun moeder vorig jaar in het huwelijk trad, zou ze al aan het dementeren zijn geweest. Dat meldt de Telegraaf.


Huwelijk demente vrouw (70) met man (55) nietig verklaard


Onderzoek van een onafhankelijke deskundige toonde aan dat de vrouw door haar ziekte niet in staat was om de gevolgen van een huwelijk te begrijpen toen ze trouwde. Ook was het zeer twijfelachtig dat zij op dat moment in staat was haar wil te bepalen.

 

Volgens de rechtbank was de man ook niet te goeder trouw tijdens de huwelijksvoltrekking.

 

Dochters onterfd

In 2011 leerden de twee elkaar kennen. Als snel gingen ze samenwonen. In 2015 werd vastgesteld dat de vrouw dement was. In de maanden daarna werd het contact met haar dochters volledig verbroken.

 

De dochters werden onterfd. In november bleken de man en de vrouw opeens getrouwd te zijn. Pas na voltrekking van dit huwelijk heeft de man zich actief ingezet voor hulpverlening aan de vrouw, aldus de rechter.

 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…