Vitaal Journaal

Algemeen

Valpreventieweek 2016: Ouderen langer mobiel, maakt u het mogelijk?

 

Van 1 tot en met 7 oktober organiseert VeiligheidNL de jaarlijkse Valpreventieweek. Tijdens de Valpreventieweek besteden zorgverleners extra aandacht aan valpreventie en motiveren zij ouderen om mobiel te blijven. Zij maken hiermee kans op de Valpreventie Award 2016 en 500 euro om te besteden aan valpreventie.  In Nederland valt namelijk iedere zes minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is.


Valpreventieweek 2016: Ouderen langer mobiel, maakt u het mogelijk?


 

Thema Mobiliteit

De Valpreventieweek staat dit jaar in het teken van Mobiliteit. Mobiel blijven is voor ouderen erg belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven en zorgt voor een lager valrisico. Een val heeft een grote impact op het leven van ouderen en hun sociale omgeving. In 2014 belandden 36.300 ouderen op de spoedeisende hulp na een ongeval in relatie tot mobiliteit. Dit ging om bijvoorbeeld fietsongevallen of een val met een rollator. Belangrijk dus om aandacht te besteden aan valpreventie!

 

Activiteiten door het hele land

In de Valpreventieweek laten zorgverleners zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten en welzijnswerkers ouderen op een laagdrempelige manier kennis maken met valpreventie. Door het hele land organiseren deze professionals activiteiten om het thema mobiliteit onder de aandacht te brengen bij ouderen. Denk hierbij aan een Rollatormiddag, screening met de Valanalyse of een proefles In Balans. Zij kunnen hierbij gebruik maken van gratis posters en andere materialen van VeiligheidNL. Tijdens de Valpreventieweek wordt ook een digitale landkaart gelanceerd waar ouderen op zoek kunnen naar aanbieders van valpreventie-activiteiten (zoals Otago, Valanalyse en In Balans) in hun buurt.

 

Valpreventie Award 2016

Organisaties of professionals die tijdens de valpreventieweek een activiteit organiseren en deze aanmelden bij VeiligheidNL, maken kans op het winnen van de Valpreventie Award 2016. Met deze Award wint de organisatie 500 euro die te investeren is in valpreventie.

 

Kijk voor meer informatie en download en bestel de materialen op www.veiligheid.nl/valpreventieweek.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…