Vitaal Journaal

Algemeen

"Stel werkgeverselftal samen!"

Seniorenorganisatie ANBO wil samen met de kersverse ambassadeur ouderenwerkloosheid John de Wolf een 'werkgeverselftal' samenstellen. Dat zegt directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO naar aanleiding van de uitzending van VanLiempt Live (RTLZ). "Elf werkgevers die het voorbeeld zijn van goed werkgeverschap voor senioren. Ze geven het goede voorbeeld en dragen bij aan een positief imago van de oudere werknemer." Volgens Den Haan kan ANBO de ambassadeur seniorenwerkloosheid goed versterken om zijn doelstellingen te behalen.

 


 Foto gemaakt door: Patricia Steur


"Stel werkgeverselftal samen!"


 

Overheidsbeleid schiet nog tekort 

Den Haan: "Het kabinetsbeleid om werkloosheid onder deze groep op te lossen, schiet tot nu tekort. Meer dan veertig procent van de langdurig werkzoekenden is ouder dan vijftig jaar en deze groep wordt groter. De aanstelling van De Wolf is een goede voorzet van het kabinet. ANBO kopt die graag in, want vijftigplussers zijn te jong om op de reservebank te zitten." 

 

Vooroordelen oudere werkzoekende onterecht 

Oudere werkzoekenden kampen geheel onterecht met vooroordelen. Den Haan: "Puur op basis van hun leeftijd worden senioren niet uitgenodigd voor een gesprek. Werkgevers denken dat zij vaker ziek zijn of minder productief. Het tegendeel is waar. Oudere werknemers hebben juist heel veel te bieden. Ze zijn flexibel en veerkrachtig."


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…