Vitaal Journaal

Algemeen

Spoedritten ambulances op platteland geregeld te laat

In ongeveer de helft van de Friese gemeenten kwamen ambulances in spoedgevallen vorig jaar geregeld te laat op de plek des onheils. Dat meldt RTL Nieuws na een analyse van 400.000 spoedritten.


Spoedritten ambulances op platteland geregeld te laat


In ernstige gevallen moeten ambulances in Nederland binnen een kwartier ter plekke zijn. Maximaal mag dat in 5 procent van de gevallen niet lukken. Vorig jaar kwam de score uit op 5,8 procent voor heel Nederland. In Friesland scoren Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf (12 procent te laat) het slechtst. In Opsterland en Achtkarspelen kwam 11 procent van de ambulances vorig jaar later dan vijftien minuten.

Omdat niet van alle gemeenten cijfers beschikbaar zijn, is een vergelijking lastig. Gemeenten waar de landelijke norm niet wordt overschreden zijn onder andere Dongeradeel en Leeuwarden.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…