Vitaal Journaal

Algemeen

Ouderen doorzien cybercrime sneller

Misleidende mails, telefoongesprekken… 55-plussers zijn er veel minder bevattelijk voor dan jongeren, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek door Microsoft. Toch is het altijd goed om alert te blijven, met de tips van de KBO.


Ouderen doorzien cybercrime sneller


Wijsheid komt met de jaren, zo blijkt. Zelfs waar het de snelle digitale wereld betreft. Onderzoek van Microsoft wereldwijd toont aan dat 50% van de mensen tussen de 18 en 34 jaar wel eens trapt in trucs van internetfraudeurs. Bij mensen tussen de 36 en 54 jaar is dat 34%. Maar bij 55-plussers slechts 17%!

 

Het gaat hierbij om het reageren op misleidende pop-ups of e-mails, het downloaden van ‘malafide’ software of gebeld worden door oplichters en nep-dienstverleners (supportdesks). Microsoft deed dit onderzoek in elf verschillende landen. "De resultaten zijn nogal verrassend, omdat oplichters zich vaak richten op oudere mensen," concludeert het bedrijf.

 

Bij de KBO zijn we niet verrast dat ouderen verstandig zijn en ook niet dat criminelen vaak ouderen op het oog hebben. Al sinds jaar en dag geven we tips om u maximaal weerbaar te maken tegen internetcriminaliteit en babbeltrucs om u geld of informatie afhandig te maken (zoals uw digitale identiteit of uw bankrekening).
• Trap nooit in de trucs van internetcriminelen! Lees hier en hier onze tips nog eens door.
• Lees hier meer (in het Engels) over het onderzoek door Courtney Gregoire van Microsoft

 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…