Vitaal Journaal

Algemeen

Maand van de Vitaliteit in Den Haag

 De gemeente Den Haag organiseert in oktober de Maand van de Vitaliteit. Door de hele stad, in iedere wijk, is van alles te doen voor Haagse ouderen. Heel veel organisaties, bedrijven en particulieren hebben iets bijzonders georganiseerd en zetten hun deuren voor de ouderen open. Den Haag is een seniorvriendelijke stad en wil op deze manier ouderen stimuleren om actief, bij de tijd en vitaal te blijven. Op dit moment is er al keuze uit meer dan 100 activiteiten. Een compleet overzicht van activiteiten is te vinden op maandvandevitaliteit.nl.


 Haagse ouderen gaan vloggen
Tijdens de Maand van de Vitaliteit gaan zes ouderen, gewapend met een telefoon en selfiestick, op pad om vlogs te maken van verschillende activiteiten die in de stad plaatsvinden. De ouderen krijgen een spoedcursus vloggen voordat ze zelf aan de slag kunnen.

Doe mee!
Ouderen kunnen in oktober kennismaken met diverse activiteiten, onder andere op het gebied van cultuur, sport en creativiteit. In de hoop dat zij hierdoor worden gestimuleerd om na de maand deze activiteit(en) voort te zetten. Dat is belangrijk omdat actieve en vitale ouderen vaak beter in staat zijn om om te gaan met een slechter wordende gezondheid, zich minder eenzaam voelen en al met al weerbaarder zijn. Op de website maandvandevitaliteit.nl staan alle activiteiten per categorie of stadsdeel aangegeven. Het varieert van samen eten, een toneelvoorstelling bezoeken met begeleiding, walking basketbal, maar ook verhalen vertellen of samen salsadansen. Vitaal blijven doe je samen.

Start op 2 oktober
De maand start op 2 oktober in de Haagse Centrale Bibliotheek met de ‘Dag van de Haagse Herinneringen'. Deze dag staat helemaal in het teken van Den Haag seniorvriendelijke stad toen en nu. Hoe zorgden we vroeger dat ouderen gezond bleven en hoe ervaren ouderen dit vandaag de dag? Er verschijnt op deze dag ook een gelijknamig boek. Graag reserveren als u erbij wilt zijn: saskia.kuus@denhaag.nl.

Levensverhalenlunches en High tea's
Eind september en begin oktober organiseert Platform Dood gewoon Den Haag samen met Resto Van Harte, de Haagse Hogeschool (opleiding Sociaal werk), de Bibliotheek Den Haag en Stichting GetOud levensverhalendiners en -lunches. Onder het genot van een lekkere lunch of diner vertellen ouderen hun verhaal aan een student van de Haagse Hogeschool waarvan de student een mooi verhaal maakt. Graag reserveren als u erbij wilt zijn: haaglanden@restovanharte.nl en 06-55416181.

Datzelfde geldt voor één van de 16 High tea's die in de stadsdelen worden georganiseerd. Deelname aan de High Tea is gratis. Graag reserveren als u erbij wilt zijn: via de locatie of info@getoud.nl of 070-4275490. Kijk op de website getoud.nl


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…