Vitaal Journaal

Algemeen

Kom in actie en help de Hersenstichting mee

In Nederland zijn er zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie. Dat aantal zal in de komende
jaren explosief stijgen. De cijfers zijn schrikbarend; één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen krijgt uiteindelijk dementie in het leven.


Kom in actie en help de Hersenstichting mee


Iedereen kan door deze vreselijke ziekte worden getroffen. Dementie tast nietalleen het geheugen aan. De ziekte verwoest het leven van de patiënt én zijn omgeving. Er moet eenoplossing komen! Dementie is nu nog niet te genezen. Nog niet. Door onderzoek weten we inmiddels dat eiwitstapeling in de hersenen een rol speelt bij verschillende vormen van dementie. Deze stapeling speelt ook een rol bij bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose. Meer onderzoek is nodig om grote doorbraken in hersenonderzoek mogelijk te maken.

De Hersenstichting zet alles op alles om gezonde hersenen gezond te houden,hersenaandoeningen te genezen en betere zorg voor hersenpatiënten te krijgen. Helpt u ons mee door in de eerste week van februari een uurtje in eigen buurtje te collecteren?  Kom ook in actie en wordt nu collectant. Voor meer informatie of direct aanmelden kijk op www.hersenstichting.nl of stuur een mail naar collecte@hersenstichting.nl.

Tijdens kantooruren kunt u ook bellen tel. 070 – 360 48 16. Alvast hartelijk dank!

 


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…