Vitaal Journaal

Algemeen

Kamer kritisch over plan voor flexibele AOW

De Tweede Kamer heeft nog grote moeite met het plan van onafhankelijk Kamerlid Norbert Klein voor een flexibele AOW. Veel partijen plaatsten woensdagavond vraagtekens bij de uitvoerbaarheid en de kosten.


Kamer kritisch over plan voor flexibele AOW


Klein wil met zijn wetsvoorstel bereiken dat mensen er voor kunnen kiezen om eerder of later dan de AOW-leeftijd met werken te stoppen. De hoogte van de AOW hangt dan af van het moment dat de oudedagsvoorziening ingaat. Hoe langer je wacht, hoe hoger het bedrag.

 

Regeringspartij VVD vreest dat het plan banen kost. Wel is er waardering voor de keuzevrijheid die ouderen krijgen. Coalitiepartner PvdA, die zelf een flexibele AOW vanaf 65 jaar wil, vraagt zich af hoe werknemers het juiste advies kunnen krijgen. Oppositiepartijen D66 en CDA wijzen onder meer op het gevaar dat werkgevers werknemers kunnen gaan dwingen vervroegd met pensioen te gaan.
 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…