Vitaal Journaal

Algemeen

Japanse bioloog wint Nobelprijs voor geneeskunde

De Japanse bioloog Yoshinori Ohsumi heeft maandag de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn onderzoek naar autofagie, het natuurlijk proces waarbij cellen delen van zichzelf afbreken.


Japanse bioloog wint Nobelprijs voor geneeskunde


Dat is maandag bekend gemaakt in het Karolinska-instituut in Stockholm, een medische universiteit. Ohsuimi's werk is volgens de BBC belangrijk omdat het inzicht biedt in wat er precies misgaat in het lichaam bij verschillende ziekten,waaronder kanker en Parkinson's.

 

In 2015 werd de Nobelprijs voor de geneeskunde toegekend aan de Japanse biochemicus Satoshi Ōmura, de Amerikaanse bioloog William C. Campbell en de Chinese wetenschapper Youyou Tu, voor "ontdekkingen betrekking hebbend op nieuwe geneeswijzen bij infecties veroorzaakt door parasitaire rondwormen".

 


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…