Vitaal Journaal

Algemeen

Glazenwassersbedrijven investeren in ouderen en zorgcentra

De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met o.a. (vak)opleidingen. Nu willen de glazenwassersbedrijven graag op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarbij richten ze zich op ouderen. Meestal zien oudere mensen glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Deze keer gaan de glazenwassers samen met ouderen sociale activiteiten doen. Daarmee willen ze verzorgers en vrijwilligers in zorgcentra ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwasserbedrijven graag wat aan doen.


Glazenwassersbedrijven investeren in ouderen en zorgcentra


Week 49 is de actieweek
De activiteiten van de glazenwassersbedrijven worden in één week, kort voor Kerstmis geconcentreerd. In de week van 6 tot 11 december trekken verschillende glazenwassersbedrijven de zorgcentra in. Besteding van de tijd gebeurt in overleg met de zorgcentra. Het zullen laagdrempelige, maar sociaal belangrijke activiteiten zijn, zoals samen kerststukjes maken, voorlezen en een praatje bij een kop koffie of thee.

Deze bedrijven doen zeker mee

De bedrijven uit het bestuur van OSB/AWOG geven het voorbeeld en doen mee. Dat zijn Facilicom Services Group, Fortron B.V, RVS Glas- en Gevelonderhoud, Glazenwassersbedrijf Van Elten B.V., In-Ext Glasbewassing en D.S.G. Schoonmaakbedrijf B.V. Zij roepen de andere glazenwassersbedrijven op om ook mee te doen en iets extra's te doen in de actieweek. Op www.osb.nl wordt een speciale pagina ingericht.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…