Vitaal Journaal

Algemeen

Fithockey: ‘Gezond & Gezellig’

De ouderen van nu zijn niet meer te vergelijken met vroeger. Een groot deel van de senioren zijn fysiek fi t en staan nog midden in het leven. Voor deze mensen is Fithockey, een sport waarbij wordt gespeeld met een zachte bal en een knots, ontwikkeld. Elke senior, dus voor zowel mannen als vrouwen, kan dit op eigen  niveau spelen. Voor mensen die aan het revalideren zijn, of zich beperkt mogen inspannen, is Fithockey een geschikte sport. Senioren die deelnemen moet kunnen lopen zonder hulpmiddelen.


Fithockey: ‘Gezond & Gezellig’


Fithockey wordt wekelijks op een doordeweekse dag aangeboden. Voor en na het spelen is er voldoende tijd om gezellig samen koffi e te drinken en na te praten in het clubhuis. Dit aspect van Fithockey wordt door alle deelnemers als zeer waardevol beschouwd. “Iedere week buiten sporten. Actief bezig zijn, voor en na de wedstrijdjes gezellig met het team koffi e drinken, dat is wat Fithockey voor mij zo aantrekkelijk maakt. Ik zou het niet meer willen missen.” Henk, fi thockeyer bij H.C. Ares, 79 jaar.

Fithockey is een veilige vorm van hockey. De knots waarmee wordt gespeeld is een
kunststof stick met aan het uiteinde een raakvlak van zacht foam waarmee de bal wordt geslagen. Door het gebruik van deze veilige materialen is Fithockey geschikt voor senioren met én vooral zonder hockeyervaring. De Fithockey spelbegeleider van de vereniging houdt tijdens de training rekening met de fysieke gesteldheid van de deelnemers. “Dat is zo mooi aan Fithockey, je kunt het op je eigen niveau spelen.” Marion, fi thockeyer bij Spijkenisse, 50 jaar.

De exacte tijd waarop Fithockey wordt gespeeld op een vereniging wordt samen met de vereniging en Fithockey deelnemers bepaald. De kosten voor Fithockey zijn gemiddeld 80 à 100 euro per jaar, dit is afhankelijk per vereniging en welke kosten de vereniging moet maken voor het aanbieden van Fithockey. Fithockey wordt het gehele jaar door gespeeld, dus ook in de winter en zomermaanden. Wanneer het weer het niet toelaat, wordt er vaak een binnenprogramma georganiseerd zoals bowls of kaarten.

Fithockey wordt momenteel op ongeveer 30 hockeyverenigingen in Nederland gespeeld. Wilt u weten of Fithockey ook bij u in de buurt wordt gespeeld, dan kunt u dat navragen door een mail te sturen naar fi thockey@knhb.nl of te bellen naar 030 - 751 34 13.


 

Tweets

Vitaal Journaal
RT @ZGIJV: Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers wordt er door de bewoners van de Venus ook in het nieuwe jaar volop genoten van…
Vitaal Journaal
RT @Franciscuszorg: Hoe ervaar jij de informatievoorziening in ons ziekenhuis? Meld je aan voor het cliëntenpanel en deel je mening! Kijk o…